Magyar Saiva Közösség

Ez a honlap a hinduizmusnak azon formáit kívánja bemutatni, melyek Śiva istenhez kapcsolódnak.

                                         Sādhuk

A Sādhu (ejtsd :szádhu) szent személy, aki lemondott az anyagi világról és minden saját tulajdonáról. Teljes mértékben Isten szolgálatát végzi, s kiváló tulajdonságai révén a legmagasabb szinten álló embernek fogadják el. A szádhuk általában az élet lemondott (szannyásza) rendjébe tartoznak.


Az Indiában látható szádhuk Vishnu vagy Siva követői. Attól függően, hogy melyik vallási irányzathoz tartoznak, különbözőképpen néznek ki. Siva néhány imádójának hosszú, csimbókos haja van, testüket hamuval fedik, s általában mezítelenek. Kezükben háromágú szigonyt és rudráksa gyöngyöket tartanak, s gyakran gandzsát (hasist) szívnak. Ők az imádat tantrikus formáját követik, amely a tudatlanság kötőerejének hatása alatt áll. A homlokukon vízszintes vonalak (tilak jelek) vannak, amelyek azt jelzik, hogy Sivát imádják.

 

 

Általában a Himalájában, Varanasiban vagy más, Sivával kapcsolatos szent helyen találkozhatunk velük. Ők egyébként állandóan vándorolnak, sohasem telepednek meg hosszú időre.
Visnu tiszta híveit vaisnava szádhuknak nevezik. Lehet hosszú hajuk vagy borotvált fejük. Sáfrányszínű vagy fehér ruhát hordanak.

Homlokukon függőleges tilakjel látható, amely, attól függően, hogy melyik irányzathoz tartoznak, különböző alakú lehet. Általában tulaszíból készült nyakláncot hordanak, és tulaszí-gyöngy imafüzért tartanak a kezükben.

 

 

(Ha többre vagy kíváncsi jelentkezhetsz a Saiva tanfolyamra is, ahol több tanulmányhoz  hozzáférhetsz teljesen ingyen..)

 

 

részletek itt :

 

saiva.tanitasok@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 6
Heti: 27
Havi: 108
Össz.: 119 428

Látogatottság növelés
Oldal: Sādhuk
Magyar Saiva Közösség - © 2008 - 2019 - magyar-saiva-kozosseg.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »