Magyar Saiva Közösség

Ez a honlap a hinduizmusnak azon formáit kívánja bemutatni, melyek Śiva istenhez kapcsolódnak.

 

 

                                             Bevezetés

 

168251_182318175119890_100000251250047_599268_504487_n.jpg

 

 

Ezek a spirituális ismeretek minden lényben teljes egészében megtalálhatók. Mai szóhasználattal élve kódolva vannak az élőlényekben.

 

Mégis sokan vannak,akik azt mondják:

 

,,Ez túl magas”, fel nem fogható!majd pedig hamarosan abbahagyják  az olvasást.

 

Mi ezt a stílust nem kívánjuk szaporítani. Ez a honlap a mindennapok emberének azon csoportjához szól, akik már felismertek valamit valós természetükből.

 

A hinduizmus az indiai kultuszok és vallási formák gyűjtőneve. Ezért a nyugati és keleti kutatók egyaránt igen tág spektrumban használják ezt a terminust. Azt mondhatjuk hogy a hinduizmus magában hordozza a védikus vallást, a brahmanizmust, a tantrizmust, és az indiai lokális vallásokat is.

 

Az indiaiak bár használják a ‘Hindu’ kifejezést, leginkább úgy határozzák meg vallási hovatartozásukat, hogy melyik isten követői. Ebből a szempontból a ‘hindukon’ belül a két legnagyobb elkülöníthető csoport a Vaisnavák,visnuiták (vaisya vagy vaisva) – azaz Visnu isten követői, illetve a Saivák (sivaiták) – azaz Siva isten követői.

 

Az indiai bölcselet szerint az emberiségnek három “tudománya” van. Az első a természettudomány, amely a természet erőinek megismerését és kontrollját tűzi ki célul. A második, “magasabb” tudomány, az “értékek tudománya” azzal foglalkozik, hogy melyek az emberi együttélés alapelvei és milyen értékek mentén történhet ez: megértés, együttérzés, szeretet, érettség, szolgálat.

 

De honnan jöhetnek ezek az értékek?

 

Az emberi személyiség szellemi dimenziójából. Ez különbözteti meg az embert az állattól, ebből fakad a harmadik tudomány: a szellemiség tudománya. Az ember isteni énje az Atman, s amikor az ember felismeri az igazságot, akkor egyetemessé válik.

 

 Sőt: az ember, mint rész is magában hordozza az egyetemest, csakhogy ennek határt szab a teste és az érzékszervei. A határok meghaladása a szellemi fejlődés, ez a célja a hindu szellemiségnek-(védáknak,yogának)- ,hacsak nem jelenik meg bennünk a dogmatizmus és az intolerancia.

 

 

 

(Ha többre vagy kíváncsi jelentkezhetsz a Saiva tanfolyamra is, ahol több tanulmányhoz  hozzáférhetsz teljesen ingyen..)

 

 

 

részletek itt :

 

 

 

saiva.tanitasok@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 6
Heti: 28
Havi: 109
Össz.: 119 429

Látogatottság növelés
Oldal: Bevezetés
Magyar Saiva Közösség - © 2008 - 2019 - magyar-saiva-kozosseg.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »